שמים את השעועית הלבנה בסיר, מכסים במים ומבשלים כ15- דקות, או עד שהיא רכה. מסננים ושומרים את השעועית בצד.
יוצקים לסיר את שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הדלעת ומבשלים כ־10 דקות, עד שהיא מתרככת. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
מוסיפים לסיר את רצועות העוף ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה כמה דקות, עד שהן מזהיבות.
מחזירים לסיר את הדלעת והשעועית, מתבלים במלח, בפלפל ובפפריקה ומוסיפים כוס מים. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ־10 דקות, עד שנותר בסיר רק מעט רוטב.