מרכיבים (5 מנות)

לקציצות

  • ‭1/2‬ ק"ג בשר עוף טחון
  • 2 קישואים, מגוררים דק בפומפייה
  • 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
  • ‭1/2‬ כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל
  • מעט כורכום
  • מעט כמון

לתבשיל התרד והעגבניות

  • מעט שמן זית לטיגון
  • 1 בצל בינוני, קלוף ופרוס גס
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
  • 2 כוסות עלי תרד שטופים
  • 1 כוס מים רותחים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כמון

אופן ההכנה

  1. הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה ויוצרים קציצות קטנות בקוטר 5X4 ס"מ.
  2. תבשיל התרד והעגבניות: יוצקים את שמן הזית למחבת רחבה עם שוליים גבוהים ומחממים. מטגנים את הבצל, השום, העגבניות והתרד כ-2 דקות, תוך ערבוב.
  3. יוצקים פנימה את המים, מתבלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות.
  4. מניחים בכל צלחת כ-4 קציצות על מצע תבשיל עגבניות ותרד חם.