אל תתנו לרשימת המרכיבים הארוכה להפחיד אתכם – ההכנה אינה מסובכת.
המתכון באדיבות אורי שפט ורינת צדוק ממאפיית "לחמים" בתל אביב.
כלים
2 תבניות בקוטר 24 ס"מ
או 10 תבניות אישיות בקוטר 8-6 ס"מ
מרכיבים
לבצק- 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 70 מ"ל (1/3 כוס) מים קרים
- 50 גרם חמאה
- 5-4 בצלי שאלוט חתוכים לחצאים
- 1/2 כרשה חתוכה לטבעות
- 1 בצל סגול, חצוי ופרוס
- 2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות
- 50 גרם צימוקים לבנים
- 1 כף סוכר חום כהה
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- 4 בצלים ירוקים קצוצים
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 1/2 כוס חלב
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- 2 ענפי טימין טרי
- 200 גרם גבינת גאודה מגוררת
- 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה
הבצק- מערבבים את הקמח, המלח והסוכר ושמים במעבד מזון עם להב מתכת או במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את החמאה ומעברים רק עד שמתקבלים פירורי בצק לא אחידים.
- מוסיפים את המים ומעבדים עד שכמעט נוצר גוש בצק ועדיין אפשר לראות גושי חמאה קטנטנים. חשוב להפסיק את העיבוד בשלב זה כדי לשמור על פריכותו של הבצק.
- מניחים את הבצק על ניילון נצמד, משטחים בעזרת הידיים למלבן, עוטפים בניילון ומניחים במקרר לשעה.
- מחממים את החמאה בסיר. מוסיפים את השאלוט ומאדים אותם עד להזהבה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
- שמים בסיר את הכרשה, הבצל הסגול והבצל הלבן ומאדים אותם עד להזהבה.
- מוסיפים את הצימוקים, הסוכר החום, המלח והפלפל השחור ומסירים מהאש.
- לאחר שהתערובת התקררה מוסיפים גם את הבצל הירוק.
- טורפים את הביצים בקערה.
- מוסיפים את הקמח, השמנת המתוקה, החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.
- מרדדים עם מערוך את הבצק לעלה לעיגולים בעובי 3 מ"מ, שקוטרם גדול במעט מזה של התבניות.
- מעבירים את הבצק בזהירות לתבניות, ומהדקים אותו לבסיס ולדפנות. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מניחים מחצית מכמות הבצלים על הקלתיות. מפזרים מעל את הגאודה ומניחים עליה את יתרת הבצלים.
- יוצקים על הבצלים את הרויאל.
- מסדרים את חצאי בצלי השאלוט בצורת פרח במרכז הקיש.
- מפזרים מסביב לקיש שקדים פרוסים כמו מסגרת.
- אופים את הקישים כ-12 דקות.
- מסובבים את התבניות ב-180 מעלות ומנמיכים טמפרטורת התנור ל-175 מעלות. אופים כ-20-15 דקות נוספות, עד שהקישים מקבלים גוון זהוב.