שימו לב: יש להתחיל בהכנה יום מראש, מאחר שהבצק צריך לתפוח לילה במקרר.

מרכיבים (כ-20 בריושים)

  • 1 כוס חלב
  • 30 גרם שמרים טריים מפוררים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 3 ביצים
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות ועוד 1 כף) קמח
  • 400 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

לזיגוג
  • 1 ביצה
  • 3 כפות חלב

  • כלים מיוחדים: מנז'טים חד-פעמיים מספר 5 (כתוב על האריזה) או תבנית מאפינס

אופן ההכנה

  1. מערבלים במיקסר במהירות אטית את כל המרכיבים למעט החמאה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה הקרות לבצק, צוך ערבול. נותנים לכל הקוביות להיקלט בבצק וממשיכים ללוש בסבלנות כ-12 דקות במהירות אטית.
  2. כאשר הבצק נפרד מהדפנות - הוא מוכן. מעבירים לקערה עמוקה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים ללילה למקרר.
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר.
  4. יוצרים מהבצק כדרים בגודל של כדור פינג פונג בערך. מניחים במנז'טים. מתפיחים כשעה וחצי או עד שנפח הבצק כמעט מוכפל.
  5. כשהתפיחה מתקרבת לסיומה מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מערבבים ביצה עם 3 כפות חלב ומורחים בזהירות עם מברשת על הבצק.
  7. אופים 20-15 דקות, עד שהבריושים מזהיבים.
  8. מוציאים מהתנור ונותנים לבריושים להצטנן מעט, ורק אז משחררים אותם מהמנז'טים.