מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
המרכיבים
לקישואים
- 2 קישואים בינוניים
- 1 בטטה מבושלת וקלופה
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- מלח ופלפל שחור
לעגבניות
- 2 עגבניות גדולות
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
- 1 בצל קצוץ ומטוגן בשמן זית
- 50 גרם גבינת פטה מפוררת
לחצילים
- 2 חצילים קטנים
- 1 כוס אורז אורז מבושל
- 1 כפית אגוזי מלך גרוסים גס
- 1 כפית מרווה טרייה קצוצה
- 1 כף שמן אבוקדו
לרוטב
- 1/2 ליטר ציר ירקות או תערובת של מים ומיץ תפוזים ביחסים שווים
- 12 משמשים מיובשים
- 1 כף סילאן
- פלפלון צ'ילי קצוץ
- 1 עגבנייה, חלוטה במים רותחים, קלופה וחתוכה לקוביות
- מלח פולפל שחור
אופן ההכנה
- מרוקנים את תוך הקישואים. מועכים את הבטטה למחית, מוסיפים ג'ינג'ר קצוץ, מלח ופלפל. ממלאים את הקישואים במחית הבטטה ומניחים בצד.
- מסירים את ראש החצילים ומרוקנים את פנים החציל בעזרת סכין טורנה. מערבבים את אורז המבושל, האגוזים קצוצים, המרווה קצוצה ושמן האבוקדו וממלאים את העגבניות בתערובת.
- מסירים לעגבניות את חלקן העליון ומרוקנים את התוך. מערבבים את הבצל הקצוץ עם החומוס המבושל וגבינת הפטה וממלאים את החצילים בתערובת.
- מניחים את כל מרכיבי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הירקות הממולאים ומביאים שנית לרתיחה. מקטינים להבה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהירקות רכים.