מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

המרכיבים

לקישואים

  • 2 קישואים בינוניים
  • 1 בטטה מבושלת וקלופה
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • מלח ופלפל שחור

לעגבניות

  • 2 עגבניות גדולות
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 1 בצל קצוץ ומטוגן בשמן זית
  • 50 גרם גבינת פטה מפוררת

לחצילים

  • 2 חצילים קטנים
  • 1 כוס אורז אורז מבושל
  • 1 כפית אגוזי מלך גרוסים גס
  • 1 כפית מרווה טרייה קצוצה
  • 1 כף שמן אבוקדו

לרוטב

  • 1/2 ליטר ציר ירקות או תערובת של מים ומיץ תפוזים ביחסים שווים
  • 12 משמשים מיובשים
  • 1 כף סילאן
  • פלפלון צ'ילי קצוץ
  • 1 עגבנייה, חלוטה במים רותחים, קלופה וחתוכה לקוביות
  • מלח פולפל שחור

אופן ההכנה

  1. מרוקנים את תוך הקישואים. מועכים את הבטטה למחית, מוסיפים ג'ינג'ר קצוץ, מלח ופלפל. ממלאים את הקישואים במחית הבטטה ומניחים בצד.
  2. מסירים את ראש החצילים ומרוקנים את פנים החציל בעזרת סכין טורנה. מערבבים את אורז המבושל, האגוזים קצוצים, המרווה קצוצה ושמן האבוקדו וממלאים את העגבניות בתערובת.
  3. מסירים לעגבניות את חלקן העליון ומרוקנים את התוך. מערבבים את הבצל הקצוץ עם החומוס המבושל וגבינת הפטה וממלאים את החצילים בתערובת.
  4. מניחים את כל מרכיבי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים את הירקות הממולאים ומביאים שנית לרתיחה. מקטינים להבה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהירקות רכים.