מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"
המרכיבים
- 4 נתחי שייטל פרוסים כמו שניצל במשקל 150 גרם כל אחד
- 4 שיני שום
- 1 פלפל ירוק חריף
- 4 עלי מרווה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 לימון טרי
- 2 כוסות שעועית ירוקה עגולה
- 3 שיני שום
- 1 לימון
- 1 כפית שמן אבוקדו
- 3 כפות שמן זית
- 4 תפוחי אדמה
- 4 ענפי טימין
אופן ההכנה
- השייטל: דופקים את השייטל בין שני ניירות אפייה. מתבלים במלח ופלפל את הבשר ומניחים את הפלפל החריף, השום והמרווה על הנתח.
- צורבים במחבת רותחת את הבשר במעט שמן זית (עם המרווה/שום/פלפל עליו) אך ורק מצדו האחד של הבשר. מזליפים מעט מיץ לימון ומעבירים לצלחת.
- השעועית: חולטים את השעועית במי מלח לכמה שניות ומעבירים לקערה עם מי קרח.
- מתבלים את השעועית במלח, פלפל, שום כתוש ומיץ לימון.
- תפוחי האדמה: חורצים תפו"א כמו מניפה לרוחבם בעזרת סכין חדה ביותר (משאירים אותם מחוברים בקצה). מתבלים במלח, פלפל שחור, טימין ושמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כשעה.
- הגשה: מסדרים בצלחת הגשה נתח לכל סועד עם מניפת תפוח אדמה וסלט שעועית ומגישים מייד.