מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

המרכיבים

  • 4 נתחי שייטל פרוסים כמו שניצל במשקל 150 גרם כל אחד
  • 4 שיני שום
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 4 עלי מרווה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 לימון טרי

לשעועית
  • 2 כוסות שעועית ירוקה עגולה
  • 3 שיני שום
  • 1 לימון
  • 1 כפית שמן אבוקדו

לתפוחי האדמה
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 תפוחי אדמה
  • 4 ענפי טימין

אופן ההכנה

  1. השייטל: דופקים את השייטל בין שני ניירות אפייה. מתבלים במלח ופלפל את הבשר ומניחים את הפלפל החריף, השום והמרווה על הנתח.
  2. צורבים במחבת רותחת את הבשר במעט שמן זית (עם המרווה/שום/פלפל עליו) אך ורק מצדו האחד של הבשר. מזליפים מעט מיץ לימון ומעבירים לצלחת.
  3. השעועית: חולטים את השעועית במי מלח לכמה שניות ומעבירים לקערה עם מי קרח.
  4. מתבלים את השעועית במלח, פלפל, שום כתוש ומיץ לימון.
  5. תפוחי האדמה: חורצים תפו"א כמו מניפה לרוחבם בעזרת סכין חדה ביותר (משאירים אותם מחוברים בקצה). מתבלים במלח, פלפל שחור, טימין ושמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כשעה.
  6. הגשה: מסדרים בצלחת הגשה נתח לכל סועד עם מניפת תפוח אדמה וסלט שעועית ומגישים מייד.