מתוך התוכנית "אוכל של בית"

המרכיבים

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 ו-1/2 כוסות מים פושרים
  • שמן לטיגון עמוק
  • 3 כפות שמן
  • 20 גרם שמרים
  • אבקת סוכר
  • פיסטוקים

לסירופ
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית מיץ לימון
  • מעט מי ורדים
  • 1 כוס סוכר

לקישוט
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. הכיסונים: מערבבים את הקמח עם המלח, הסוכר והשמרים בקערה. מוספים את המים תוך עיבוד התערובת עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת מטבח ומתפיחים במשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק. יוצרים מהעיסה כיסונים בעזרת כפית ומעבירים לתוך השמן החם. מטגנים משני הצדדים עד השחמה אחידה. מוציאים את הכיסונים המטוגנים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג.
  3. הסירופ: מניחים את כל המרכיבים בסיר קטן ומבשלים במשך 10 דקות. יוצקים את הסירופ על הכיסונים,
  4. מפזרים עליהם אבקת סוכר ומגישים.