מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
- 2 בננות - לא בשלות מידי
- 1 כוס קמח
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- פתיתי קוקוס
- 1 מכל שמנת מתוקה להקצפה
- 3-2 כפות סוכר לבן
- פקאנים מסוכרים שבורים
אופן ההכנה
- מניחים קמח, סוכר וקינמון בקערה ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בידיים לפירורים.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים מעל את הפרורים בשכבה אחידה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שהפירורים משחימים. מוציאים את הפירורים מהתנור ומצננים.
- פורסים את הבננות וקוצצים את הפקאנים. מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה.
- מסדרים בכוסות את הבננות, מפזרים מעליהן קוקוס, מניחים שכבת פירורים ועליה קצפת. מפזרים מעל הקצפת את הפקאנים ומגישים עם כפיות ארוכות.