מתוך התוכנית "אוכל של בית"

המרכיבים

  • 2 בננות - לא בשלות מידי
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • פתיתי קוקוס
  • 1 מכל שמנת מתוקה להקצפה
  • 3-2 כפות סוכר לבן
  • פקאנים מסוכרים שבורים

אופן ההכנה

  1. מניחים קמח, סוכר וקינמון בקערה ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בידיים לפירורים.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים מעל את הפרורים בשכבה אחידה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שהפירורים משחימים. מוציאים את הפירורים מהתנור ומצננים.
  3. פורסים את הבננות וקוצצים את הפקאנים. מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה.
  4. מסדרים בכוסות את הבננות, מפזרים מעליהן קוקוס, מניחים שכבת פירורים ועליה קצפת. מפזרים מעל הקצפת את הפקאנים ומגישים עם כפיות ארוכות.