מתוך התוכנית "מיני שף"
המרכיבים
- 300 גרם ספגטי
- שמן לטיגון
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 1 בצל לבן קצוץ
- 1 תפוח אדמה מגורר
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 5 כפות פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור
- 4 כפות שמן זית
- 5 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות פלפל אדום חתוך לקוביות
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה ויוצרים מהן קציצות. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד הזהבה.
- הרוטב: מטגנים את השום וקוביות הפלפל בשמן זית עד שהפלפל מתרכך מעט. מוסיפים את התבלינים, את רסק העגבניות ו-3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים במשך 20 דקות.
- בינתיים מבשלים את הספגטי.
- מניחים את הספגטי בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הקציצות עם הרוטב ומגישים.