מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"
המרכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים, קצוצים דק
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 כוסות עדשים כתומות
- 1 מקל קינמון
- 2 כפות אבקת מרק
- 10 כוסות מים
- מלח ופלפל שחור
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזרים ומערבבים עוד דקה או שתיים.
- מוסיפים לסיר את העדשים, מערבבים ונותנים להן להתלהט. מוסיפים את המים, אבקת המרק ומקל הקינמון.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך והעדשים מתפוררות (שעה מקסימום). מתבלים במלח ופלפל.
- אפשר להחליף את מקל הקינמון בענף רוזמרין ואז להוסיף מיץ מחצי לימון.
- אפשר להוסיף אטריות - מוסיפים את האטריות כשהן לא מבושלות, מכבים את האש ומכסים את הסיר. כעבור כ-10 דקות האטריות יהיו רכות והעמילן שיפרישו יסמיך עוד את המרק. אם המרק סמיך מדי ניתן לדללו בעוד מעט מים.