מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

המרכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • 1 מקל קינמון
  • 2 כפות אבקת מרק
  • 10 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזרים ומערבבים עוד דקה או שתיים.
  2. מוסיפים לסיר את העדשים, מערבבים ונותנים להן להתלהט. מוסיפים את המים, אבקת המרק ומקל הקינמון.
  3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך והעדשים מתפוררות (שעה מקסימום). מתבלים במלח ופלפל.

גיוונים
  1. אפשר להחליף את מקל הקינמון בענף רוזמרין ואז להוסיף מיץ מחצי לימון.
  2. אפשר להוסיף אטריות - מוסיפים את האטריות כשהן לא מבושלות, מכבים את האש ומכסים את הסיר. כעבור כ-10 דקות האטריות יהיו רכות והעמילן שיפרישו יסמיך עוד את המרק. אם המרק סמיך מדי ניתן לדללו בעוד מעט מים.