מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים".

מרכיבים (תבנית אינגליש קייק באורך 32 ס"מ)

  • 170 גרם (3/4 כוס ועוד 2 כפות) סוכר
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 125 גרם (1/4 1 כוסות) שקדים לבנים טחונים דק
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1/2 כפית מלח אטלנטי
  • 1 כף גדושה אבקת נס קפה
  • 1 כף מים רותחים
  • 1 כפית קפה גרוס שחור
  • 4 חלמונים של ביצה בגודל M
  • 2 חלבונים של ביצה בגודל M
  • 35 גרם (3 כפות) סוכר
  • 75 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כפית) קמח

לקציפת החלבון (לכיסוי)

  • 75 גרם חלבון (2 חלבונים של ביצה בגודל M)
  • 35 גרם (3 כפות) סוכר
  • 45 גרם (4 כפות) סוכר
  • 75 גרם (3/4 כוס) שקדים לבנים טחונים דק

אופן ההכנה

  1. מקציפים 170 גרם סוכר, חמאה, תמצית וניל, גרידת לימון, מלח ושקדים לבנים לקציפה בהירה ותפוחה.
  2. מערבבים נס קפה, מים רותחים וקפה שחור ומוסיפים לקציפת החמאה תוך המשך ההקצפה.
  3. מוסיפים את החלמונים לקציפה בזה אחר זה.
  4. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה 35 גרם סוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
  5. מקפלים את קציפת החלבון לתוך קציפת החמאה, ולאחר מכן מקפלים פנימה גם את הקמח.
  6. יוצקים לתבנית ומיישרים.
  7. מכינים את קציפת החלבון לכיסוי: מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה 35 גרם סוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב. מערבבים 45 גרם סוכר עם השקדים ומקפלים לתוך קציפת החלבון. מזלפים את קציפת החלבון על העוגה, ומפזרים מעל אבקת קקאו.
  8. אופים 28-25 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.

טיפים
  • חשוב שקציפת החמאה תהיה יפה ותפוחה.
  • קציפת החלבון צריכה להיות יציבה.
  • יש להקפיד על זמן האפייה, כדי שהעוגה לא תצא יבשה.