מתוך התוכנית "אוכל של בית"
מרכיבים
- 1 ק"ג עלי חוביזה (אפשר לקטוף בשדות או לקנות בשווקים)
- 2 בצלים גדולים
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס מים
- מיץ סחוט מלימון אחד
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את עלי החוביזה, נפטרים מהגבעולים ומניחים במסננת לייבוש.
- חותכים את הבצל לקוביות קטנות. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד להשחמה קלה.
- מוסיפים את עלי החוביזה, ממליחים, מוסיפים מעט פלפל שחור ואת המים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך חצי שעה.
- בהגשה מטפטפים מעל את מיץ הלימון.