מתוך התוכנית "אוכל של בית"
מרכיבים
- 1 ק"ג עלי תרד טריים, שטופים היטב, מסוננים וחתוכים דק
- 1 בצל בינוני חתוך דק
- 5 שיני שום כתושות
- 1 סלסלה פטריות טריות פרוסות דק
- 1 כוס גרגיר חומוס מבושלים
- 3 כפות שמן זית
- 1/2כוס זיתים ירוקים ללא גרעין
- מלח
- 1 כפית כמון
- 10-8 עגבניות
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים. מוספים את עלי התרד ומבשלים חמש דקות תוך ערבוב.
- מוספים את הפטריות ואת גרגיר החומוס ומבשלים תוך ערבוב כעשר דקות.
- מוסיפים את הזיתים, התבלינים ומבשלים עוד כשלוש דקות. מכבים את האש.
- חותכים את חלקן העליון של העגבניות ומרוקנים את התוך. ממלאים את העגבניות בתבשיל וסוגרים ומניחים מעל את החלק העליון החתוך.
- מסדרים את העגבניות בתבנית שרופדה בנייר אפייה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שהעגבניות רכות.