בשניצל הזה מחליף את חזה העוף השגרתי נתח בקר נפלא - שייטל. בקשו מהקצב לפרוס אותו דק ואף "לדפוק" אותו. גם הציפוי אינו שגרתי: במקום בפירורי לחם נשתמש בפולנטה, שתעניק לשניצל מרקם קריספי.
מרכיבים (4 שניצלים)
- 2 ביצים
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 כף רוטב סויה
- מלח
- פלפל שחור
- קמח לציפוי השניצלים
- פולנטה לציפוי השניצלים
- שמן לטיגון
- 4 נתחי שייטל פרוסים דק ו"דפוקים" לשניצל
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את הביצים, החרדל ורוטב הסויה. מתבלים במלח ובפלפל.
- בקערות נפרדות שמים את הקמח והפולנטה.
- מחממים במחבת עמוקה כמות נאה של שמן.
- מצפים את נתחי השייטל בקמח, לאחר מכן טובלים אותם בתערובת הביצים ולבסוף מצפים בפולנטה.
- מטגנים את השניצלים כמה דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים מעט.
- מניחים בצלחת שרופדה בנייר סופג.
- יואב בלימן הוא השף של מסעדת "פרידה קאלו" בתל אביב