בשניצל הזה מחליף את חזה העוף השגרתי נתח בקר נפלא - שייטל. בקשו מהקצב לפרוס אותו דק ואף "לדפוק" אותו. גם הציפוי אינו שגרתי: במקום בפירורי לחם נשתמש בפולנטה, שתעניק לשניצל מרקם קריספי.

מרכיבים (4 שניצלים)

  • 2 ביצים
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כף רוטב סויה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קמח לציפוי השניצלים
  • פולנטה לציפוי השניצלים
  • שמן לטיגון
  • 4 נתחי שייטל פרוסים דק ו"דפוקים" לשניצל

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את הביצים, החרדל ורוטב הסויה. מתבלים במלח ובפלפל.
  2. בקערות נפרדות שמים את הקמח והפולנטה.
  3. מחממים במחבת עמוקה כמות נאה של שמן.
  4. מצפים את נתחי השייטל בקמח, לאחר מכן טובלים אותם בתערובת הביצים ולבסוף מצפים בפולנטה.
  5. מטגנים את השניצלים כמה דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים מעט.
  6. מניחים בצלחת שרופדה בנייר סופג.

  • יואב בלימן הוא השף של מסעדת "פרידה קאלו" בתל אביב