אין ספק שהמופלטה היא הכוכבת הראשית של חגיגות המימונה. אבל אסור לשכוח שלצדה מוגשים עוד ממתקים מסורתיים רבים, שתורמים לא פחות לצבעוניות - ולמתיקות של המימונה. אלי אבוטבול מקונדיטוריית קרמלי, שמתמחה במתוקים מרוקאיים, מסביר איך מכינים בקלות שלושה מהם: מקרוד (עוגיות סולת במילוי תמרים), מרציפנים וסיגרים במילוי אגוזים.

מרציפן

מרכיבים

  • 2 כוסות שקדים מולבנים או קלופים (כדי לקלף שקדים יש להשרות אותם תחילה למשך כמה דקות במים רותחים).
  • 1 כוס סוכר
  • קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כפית תמצית שקדים
  • מי ורדים

אופן ההכנה

  1. טוחנים את השקדים במעבד מזון עד לקבלת אבקה דקה מאוד, אך לא עיסתית.
  2. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטחון עד שכבר אי אפשר לחוש בגרגירי הסוכר.
  3. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את הלימון, תמצית השקדים ומי הוורדים. מערבבים עד שמתקבל בצק גמיש שאפשר לעצב ממנו צורות. אם הבצק קשה מדי, אפשר להחזירו למעבד המזון ולטחון אותו עוד קצת.
  4. לאחר שהמרציפן מוכן, תוכלו לעצב ולעטר אותו כאוות נפשכם – עם שוקולד מומס, צבעי מאכל, סוכריות, אגוזים, פירות יבשים וכל דבר אחר העולה על דמיונכם.

_____________________________________________

מקרוד

מרכיבים (כ-80 עוגיות)

  • שמן לטיגון עמוק

לבצק
  • 1 ק"ג סולת
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כוסות מים

למילוי
  • 500 גרם תמרים מגולענים בוואקום
  • 1 כפית קינמון
  • מעט ציפורן
  • 1/2 ליטר (2 כוסות) שמן

לסירופ
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מי ורדים לפי הטעם

אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את הסולת וסוכר הווניל. מוסיפים את המים ולשים עד שהבצק רך וגמיש. מניחים את הקערה בצד לרבע שעה.
  2. שמים בקערה נוספת את התמרים, הקינמון והציפורן. מערבבים.
  3. משמנים היטב את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומרדדים למלבן בעובי של כ-4 מ"מ (אין צורך לקמח את הבצק בזמן הרידוד).
  4. מורחים את המילוי על הבצק ומגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי של 2 ס"מ.
  5. מחממים בסיר שמן עמוק לטיגון ומטגנים את העוגיות כמה דקות, עד שהן מזהיבות. מניחים בצד.
  6. מכינים את הסירופ: שמים את כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים מעט עד שהנוזל הופך לצמיגי.
  7. משאירים את הסירופ על האש (הוא צריך להיות חם אך לא לרתוח) ובאמצעות כף גדולה ומחוררת טובלים בו את העוגיות.
  8. מניחים את העוגיות בצלחת, מקשטים בסוכריות צבעוניות ומגישים מיד.

_____________________________________________

סיגר מרוקאי במילוי אגוזים

   (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

מרכיבים (כ- 50 סיגרים)

  • 25 עלי סיגר מרוקאי, מופשרים (יש להוציא אותם מהמקפיא כשעתיים לפני השימוש)
  • שמן לטיגון עמוק

למילוי
  • 1/2 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1/3 כוס צימוקים קצוצים גס
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

לסירופ
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מי ורדים לפי הטעם

אופן ההכנה
  1. מכינים את המילוי: שמים בסיר את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הצימוקים והאגוזים, מערבבים היטב ומורידים מהאש. מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון ומערבבים כ-6 דקות, עד לקבל תערובת אחידה. מצננים לטמפרטורת החדר.
  2. חוצים את עלי הסיגר המרוקאי לשניים. מניחים בכל מחצית כפית מהמילוי, סמוך לאחד הקצוות הקצרים, ומגלגלים לסיגר.
  3. מחממים בסיר שמן עמוק לטיגון ומטגנים את הסיגרים כמה דקות, עד שהם מזהיבים. מניחים בצד.
  4. מכינים את הסירופ: שמים את כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים מעט עד שהנוזל הופך לצמיגי.
  5. משאירים את הסירופ על האש (הוא צריך להיות חם אך לא לרתוח) ובאמצעות כף גדולה ומחוררת טובלים בו את הסיגרים.
  6. מניחים את הסיגרים בצלחת ומגישים מיד.