מתוך הכתבה:
מרכיבים

  • 2 שורשי קולרבי
  • 1/2 כרוב
  • 1/4 כרובית
  • פלפל ירוק חריף לפי הטעם
  • 3 גזרים
  • 2 קישואים
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 פלפלים צהובים
  • קצת גבעולי כרפס (סלרי)
  • 6 כוסות מים
  • כ-2 כוסות חומץ
  • קצת עלי דפנה
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/4 1 כפות קארי לחמוצים (להשיג בחנויות תבלינים)

אופן ההכנה

  1. שוטפים את הירקות, פורסים ומניחים בסיר גדול.
  2. מרתיחים בקומקום כ-6 כוסות מים (צריך כמות שתכסה את הירקות).
  3. יוצקים את המים הרותחים על הירקות ומוסיפים את החומץ, עלי הדפנה, המלח הסוכר והקארי.
  4. מביאים לרתיחה שנייה ומורידים מהאש. לאחר שהירקות מתקררים מעט מעבירים לצנצנת.
  5. החמוצים מוכנים לאכילה למחרת.