עוגה שיהודי טורקיה נוהגים להכין בפסח.

מרכיבים (תבנית בקוטר 28 ס"מ)

מתוך הכתבה:

לעוגה

  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח מצה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • מיץ מ-2 תפוזים
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • אפשרות לקישוט: שקדים שלמים מולבנים

לסירופ

  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מכינים את הסירופ: שמים את המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומניחים בצד.
  3. מקציפים את הביצים עם הסוכר. כשהתערובת הופכת לבהירה ותפוחה מוסיפים לה את השמן בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
  4. מערבבים יחד את קמח המצה ואבקת האפייה. מוסיפים לביצים המוקצפות, בהדרגה ולסירוגין, את תערובת הקמח ואת מיץ התפוזים. בכל פעם מוסיפים מעט ומקפלים לתוך התערובת.
  5. מוסיפים גם את האגוזים וקליפת התפוז ומערבבים בעדינות, רק עד שהחומרים נבלעים בתערובת.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית, ואם רוצים מקשטים בשקדים מולבנים. אופים 45-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
  7. פורסים את העוגה ויוצקים על הפרוסות מהסירופ (הסירופ צריך להיות קר כשיוצקים אותו).