דומה שאף אחד לא ייפול מהרגליים אם אקבע שפסח הוא לא אחד החגים המסעירים מבחינה קולינרית. אם נודה על האמת, מדובר בשואה קולינרית קטנה - ומצות הן לא ההמצאה שתכניס את עם ישראל לפנתיאון האוכל המשובח. מי שמקפידים על כשרות עושים שמיניות באוויר בניסיון למצוא מוצא מהתסבוכת התזונתית – מציות ופשטידות על בסיס מצות, לזניה עם מצות רטובות בתפקיד הפסטה, קמח מצות טחון ושאר להטוטים קולינריים. הניסיונות הנואשים משכיחים לפעמים את העובדה הפשוטה שבסופו של דבר מדובר בשבוע בלבד שבו אוכלים מצות, ולא בחודשים ארוכים.
עוגת מצות פרווה
מרכיבים- 300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
- 3 כפות אבקת קקאו
- 6 כפות סוכר
- 4 כפות שמן
- 6 מצות
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- אפשרות: פתיתי קוקוס או אגוזים מרוסקים
אופן ההכנה
- מניחים את קוביות השוקולד, אבקת הקקאו, הסוכר והשמן בקערה ומכניסים למיקרוגל ל-20 שניות. מוציאים, מערבבים וחוזרים על התהליך עד שקוביות השוקולד נמסו כמעט לגמרי.
- מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. אם אין ברשותכם מיקרוגל, אפשר להמיס את החומרים בסיר בן-מארי (סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מעט מים הרותחים בעדינות) תוך ערבוב מתמיד.
- יוצקים את מיץ התפוזים לכלי שטוח ורחב שיכול להכיל את המצות. מכניסים לכלי מצה ומרטיבים אותה משני הצדדים. משהים כמה שניות, מוציאים ומניחים על צלחת שטוחה.
- יוצקים על המצה מתערובת השוקולד ובעזרת סכין מורחים אותה עד כיסוי מלא. מרטיבים מצה נוספת, מניחים על המצה הקודמת ומכסים גם אותה. חוזרים על התהליך עם שאר המצות.
- בתום התהליך מצפים את העוגה מצדה החיצוני. אם רוצים מקשטים בקוקוס טחון או באגוזים מרוסקים.
- מניחים את העוגה במקרר בכלי אטום ומצננים כמה שעות.
.............................................................................................
לעמוד המתכון
> הציעו טיפ / גיוון למתכון
>
‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
עוגת מצות עם קרם שוקולד חלבי
מרכיבים
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
- 1 כוס חלב
- 6 מצות
- אפשרות: פתיתי קוקוס או אגוזים מרוסקים
- יוצקים שמנת מתוקה לסיר ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה. ברגע שהשמנת רותחת מכבים את האש ומורידים את הסיר מהכיריים. מוסיפים את קוביות השוקולד לסיר ומערבבים בעזרת מטרפה עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מניחים לתערובת להצטנן ומכניסים למקרר לכ-4 שעות, עד שהתערובת מוצקה וקרה לחלוטין.
- מוציאים את תערובת השוקולד מהמקרר ומעבירים לקערת מיקסר. מקציפים במהירות בינונית עד שהתערובת מתרככת, תופחת מעט ומקבלת גוון בהיר.
- יוצקים את החלב לכלי שטוח ורחב שיכול להכיל את המצות. מכניסים לכלי מצה ומרטיבים אותה משני הצדדים. משהים כמה שניות, מוציאים ומניחים על צלחת שטוחה. יוצקים על המצה מתערובת השוקולד ובעזרת סכין מורחים אותה עד כיסוי מלא. מרטיבים מצה נוספת, מניחים על המצה הקודמת ומכסים גם אותה. חוזרים על התהליך עם שאר המצות.
- בתום התהליך מצפים את העוגה מצדה החיצוני. אם רוצים מקשטים בקוקוס טחון או באגוזים מרוסקים.
- מניחים את העוגה במקרר בכלי אטום ומצננים כמה שעות.
לעמוד המתכון > הציעו טיפ / גיוון למתכון >
‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾