בהכנת הציפוי השתמשתי בשמן במקום במרגרינה. כתוצאה מכך הציפוי מעט פחות מוצק מאשר כרגיל, אבל טעים יותר – ובעל ברק אטרקטיבי.
מרכיבים
- 300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
- 3 כפות אבקת קקאו
- 6 כפות סוכר
- 4 כפות שמן
- 6 מצות
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- אפשרות: פתיתי קוקוס או אגוזים מרוסקים
אופן ההכנה
- מניחים את קוביות השוקולד, אבקת הקקאו, הסוכר והשמן בקערה ומכניסים למיקרוגל ל-20 שניות. מוציאים, מערבבים וחוזרים על התהליך עד שקוביות השוקולד נמסו כמעט לגמרי.
- מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. אם אין ברשותכם מיקרוגל, אפשר להמיס את החומרים בסיר בן-מארי (סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מעט מים הרותחים בעדינות) תוך ערבוב מתמיד.
- יוצקים את מיץ התפוזים לכלי שטוח ורחב שיכול להכיל את המצות. מכניסים לכלי מצה ומרטיבים אותה משני הצדדים. משהים כמה שניות, מוציאים ומניחים על צלחת שטוחה.
- יוצקים על המצה מתערובת השוקולד ובעזרת סכין מורחים אותה עד כיסוי מלא. מרטיבים מצה נוספת, מניחים על המצה הקודמת ומכסים גם אותה. חוזרים על התהליך עם שאר המצות.
- בתום התהליך מצפים את העוגה מצדה החיצוני. אם רוצים מקשטים בקוקוס טחון או באגוזים מרוסקים.
- מניחים את העוגה במקרר בכלי אטום ומצננים כמה שעות.