במקום עוף מתקתק בסויה ודבש, נסו הפעם טעמים אסייתיים קצת שונים.

מרכיבים (4 מנות)

  • 4 כרעי עוף, מופרדות לשוקיים וירכיים
  • מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מעט שמן
  • 2 צרורות של בצל ירוק
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1 פלפל צ'ילי אדום טרי, פרוס דק
  • 1 ראש שום חצוי לרוחבו
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה

  1. מתבלים את העוף במלח ומעט פלפל שחור. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח. לאחר שהשמן חם משחימים את העוף במשך 6-5 דקות מכל צד.
  2. במקביל להשחמת העוף חותכים את הבצל הירוק, כולל החלק הלבן, לפרוסות באורך כ-2 ס"מ.
  3. לאחר שהעוף השחים מוסיפים לסיר את הג'ינג'ר, הצ'ילי והבצל הירוק ומטגנים כמה דקות.
  4. מוסיפים לסיר את המים ואת ראש השום ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, כשהסיר מכוסה.

  • חגי לרנר הוא מרכז מגמת הבישול בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"