קניידלך
                    None
                    
                    
                      גיא רובננקו
                      |
                       22.04.11 11:57 
                      
                        
                        
                      
                     
                    
                   
                 
               
             
            
            
               
                
                  
                    
                      
                        
                          
                              
                                
- 
1 כוס קמח מצה 
 - 4 ביצים בגודל L 
 - 4 כפות שמן 
 - 1 כפית מלח 
 - פלפל שחור 
 - 1 כוס מים רותחים 
 
 
- מניחים את קמח המצה בקערה. טורפים את הביצים והשמן עם המלח והפלפל השחור ומוסיפים לקערה. 
 - מערבבים היטב. מוסיפים את המים הרותחים תוך ערבוב וממשיכים לבחוש עד לקבלת תערובת אחידה. 
 - מכסים את הקערה ומניחים אותה בצד למשך שעה-שעתיים. 
 - ממלאים סיר במים עם מעט מלח או בנוזל בישול מתובל (מתכון בהמשך) ומביאים לרתיחה. 
 - מניחים ליד הסיר קערה עם מים קרים. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהעיסה כדורים קטנים (בערך בגודל של אגוז מלך). מחליקים את הכדורים בזהירות לתוך הסיר. 
 - מבשלים את הקניידלך ברתיחה במשך 30 דקות. מוציאים מהמים ומניחים במסננת.