מאגר המתכונים > עוגות ומאפים
העדפות מיוחדות: ללא גלוטן
מטבח: אמריקאי
דרגת קושי: קל
- 200 גרם חמאה
- 250 גרם שוקולד
- 5 ביצים (גודל M)
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 80 גרם (חצי כוס ועוד כף) קורנפלור
- 30 גרם (3 כפות) אבקת קקאו
- 50 גרם שוקולד צ'יפס
- 100 גרם אגוזי פקאן שלמים
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס אותם במיקרוגל – מניחים בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין. חשוב לא לחמם את השוקולד על אש ישירה, כי הדבר ישרוף אותו.
- מערבבים את הביצים והסוכר רק עד שנוצרת תערובת אחידה. ערבוב ארוך מדי יגרום לבראוניז להיות דביקים.
- יוצקים את השוקולד המומס לתערובת הביצים ומערבבים היטב.
- מוסיפים לתערובת את החומרים היבשים ואת השוקולד הצ'יפס ומערבבים עד שהתערובת הופכת לאחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית. מפזרים עליה את הפקאנים ודוחפים אותם קצת לתוכה.
- אופים במשך כ-18 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע (חשוב לא לאפות יותר מדי, כדי שהעוגה לא תתייבש).
נעמה שטייר היא השפית-קונדיטורית של עמליה - בית קפה ומאפייה ביפו
כל התגובותפוסטבקיםטיפים
פתיחת כל התגובות•
מהסוף להתחלה•
הכי פופולאריות
תודה רבה.
תגובתך התקבלה, והיא תפורסם בכפוף לתנאי השימוש באתר
ולשיקולי המערכת
barak
234 (42)
this is my content