מרכיבים (4 מנות)

  • 4 נתחי פילה של דג בורי (800‬ גרם בסה"כ)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 50 גרם חמאה
  • 1 שן שום, כתושה
  • מיץ סחוט ומסונן מ־1 תפוז

לתוספת
  • 20 גרם חמאה
  • 8 פטריות פורטובלו, חצויות
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מתבלים את נתחי הדג משני הצדדים במלח ובפלפל ומורחים אותם בשמן זית.
  2. מחממים את המחבת, מניחים בה את נתחי הדג כשהעור פונה כלפי מטה וצולים כדקה. הופכים וצולים עוד דקה.
  3. בינתיים, במחבת שנייה, ממיסים את החמאה, מוסיפים את שן השום ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את מיץ התפוז ומבשלים כ-2 דקות על להבה נמוכה. מעבירים את הדגים אל המחבת עם רוטב התפוזים, מכסים ומבשלים עוד כדקה, עד שהדג מבושל לגמרי.
  4. מכינים את התוספת: שמים את החמאה במחבת נקייה, ממיסים, מוסיפים את הפטריות ומטגנים 2-1 דקות. מוסיפים את הבצל הירוק. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים לצד הדג.