מרכיבים (4 מנות)
- 4 נתחי פילה של דג בורי (800 גרם בסה"כ)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
- 50 גרם חמאה
- 1 שן שום, כתושה
- מיץ סחוט ומסונן מ־1 תפוז
- 20 גרם חמאה
- 8 פטריות פורטובלו, חצויות
- 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מתבלים את נתחי הדג משני הצדדים במלח ובפלפל ומורחים אותם בשמן זית.
- מחממים את המחבת, מניחים בה את נתחי הדג כשהעור פונה כלפי מטה וצולים כדקה. הופכים וצולים עוד דקה.
- בינתיים, במחבת שנייה, ממיסים את החמאה, מוסיפים את שן השום ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את מיץ התפוז ומבשלים כ-2 דקות על להבה נמוכה. מעבירים את הדגים אל המחבת עם רוטב התפוזים, מכסים ומבשלים עוד כדקה, עד שהדג מבושל לגמרי.
- מכינים את התוספת: שמים את החמאה במחבת נקייה, ממיסים, מוסיפים את הפטריות ומטגנים 2-1 דקות. מוסיפים את הבצל הירוק. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים לצד הדג.