המרכיבים (4 מנות)

  • 4 פילטים טריים של דג מוסר, במשקל 180 גרם כל אחד
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 5 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 כף טימין קצוץ
  • 1 כף טרגון קצוץ
  • 1 לימון צהוב בשל, חתוך לאורכו ל־8 פלחים, עם הקליפה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (250‬ מעלות) ומשמנים במעט שמן זית תבנית מלבנית שתכיל את הדגים.
  2. זורים מלח ופלפל על נתחי הדגים, משני הצד דדים, ומניחים אותם בתבנית, זה לצד זה.
  3. שמים בקערה את שמן הזית, היין הלבן, השום, הטימין, הטרגון, מלח ופלפל ומערבבים היטב לרוטב אחיד.
  4. יוצקים את הרוטב על הדגים ומניחים את פלחי הלימון ביניהם. מכניסים לתנור וצולים במשך ‭12-10‬ דקות. מגישים מיד.