המרכיבים (4 מנות)
- 4 פילטים טריים של דג מוסר, במשקל 180 גרם כל אחד
- מלח
- פלפל שחור
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס יין לבן יבש
- 5 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 1 כף טימין קצוץ
- 1 כף טרגון קצוץ
- 1 לימון צהוב בשל, חתוך לאורכו ל־8 פלחים, עם הקליפה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום גבוה (250 מעלות) ומשמנים במעט שמן זית תבנית מלבנית שתכיל את הדגים.
- זורים מלח ופלפל על נתחי הדגים, משני הצד דדים, ומניחים אותם בתבנית, זה לצד זה.
- שמים בקערה את שמן הזית, היין הלבן, השום, הטימין, הטרגון, מלח ופלפל ומערבבים היטב לרוטב אחיד.
- יוצקים את הרוטב על הדגים ומניחים את פלחי הלימון ביניהם. מכניסים לתנור וצולים במשך 12-10 דקות. מגישים מיד.