מרכיבים (4 מנות)

  • כ־3 כפות שמן זית
  • 550 גרם בטטות, קלופות ופרוסות
  • 1 כרשה, החלקים הלבנים והירוקים הבהירים בלבד, פרוסה
  • 1־2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כ־4 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הירקות ומטגנים אותם עד הזהבה.
  2. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה קלה כ-20 דקות, עד ריכוך מלא של הירקות. מכבים את להבת הכיריים.
  3. באמצעות מוט ריסוק ידני טוחנים את המרק למרקם חלק. מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים חמש דקות נוספות.
  4. יוצקים את המרק לקערות הגשה, מעטרים כל קערה בכף טחינה גולמית ומגישים חם.