מרכיבים (6 מנות)

  • ‭1 1/2‬ חבילות (600‬ גרם) עלי תרד טרי, שטופים וללא העוקצים
  • ‭1/2‬ חבילה (50 גרם) חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
  • 3 כפות קמח
  • 1/2 2 כוסות (600‬ מ"ל) חלב
  • ‭1 1/4‬ כוסות (125‬ גרם) צנוברים
  • 2 כוסות מרק צח
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ‭1/2‬ מכל (125‬ מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את התרד במשך שתי דקות. מסננים.
  2. ממיסים בסיר את החמאה עם שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
  3. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את הקמח, מערבבים, מוסיפים מחצית מהחלב ומביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת, עד שמתקבל רוטב סמיך. מסירים מהכיריים.
  4. קולים את הצנוברים במחבת יבשה, עד שהם מזהיבים. שומרים רבע כוס מהם בצד, להגשה.
  5. שמים במעבד המזון את התרד החלוט, כוס הצנוברים ורוטב החלב, מוסיפים כוס מהמרק הצח ומעבדים לנוזל חלק.
  6. מחזירים לסיר, מוסיפים את יתרת המרק והחלב ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל השחור ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות.
  7. מוסיפים את השמנת המתוקה תוך בחישה.
  8. יוצקים את המרק לקערות הגשה. מפזרים מעל את הצנוברים ששמרנו ומגישים.

אחסנה

  • המרק נשמר במקרר יומיים-שלושה.