בירקות ובפירות אדומים, כמו עגבנייה, תות שדה ופלפל אדום, יש ליקופן ואנטוציאנינים - היעילים נגד מחלות סרטניות. יש בהם גם קרוטנואידים, הפעילים נגד חיידקים במערכת העיכול. הקונפי נהדר לנשנוש, לסנדוויצ'ים וכתוספת לפסטה.
מרכיבים
-
- 2 עגבניות בשלות אך מוצקות
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות סוכר חום
- 4 גבעולי טימין
- מלח גס אטלנטי
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל־150 מעלות.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- חוצים את הפלפלים לאורך וכל חצי שוב לאורך, ומסלקים גרעינים.
- פורסים את העגבניות לפרוסות עבות.
- מניחים את הפלפלים והעגבניות בתבנית, יוצקים שמן זית ומפזרים סוכר חום, טימין, מלח ופלפל לפי הטעם.
- אופים כשעתיים עד שהירקות צלויים היטב. הופכים מדי פעם ומגישים.
אחסון
- אפשר לשמור את הקונפי שבוע־שבועיים במקרר, כשהוא בתוך צנצנת ומכוסה בשמן זית. לסנן לפני השימוש.
ערכים תזונתיים
- למנה (1/4 מהכמות): 170 קלוריות, 2 גרם חלבון, 10 גרם שומן, 17 גרם פחמימות