כלים

  • תבנית שקעים או כלים אישיים חסיני חום, בקוטר 7־8 ס"מ

מרכיבים (12 מאפים אישיים)

  • 3 כפות שמן זית
  • 25 גרם חמאה
  • 3 גבעולי כרשה בינוניים, החלק הלבן בלבד, חצויים לאורך ופרוסים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ‭1/2‬ כוס זיתים מזן קלמטה, מגולענים וקצוצים גס
  • 2 חלמונים
  • 1 מכל (250‬ מ"ל) שמנת מתוקה
  • ‭1/2‬ חבילה (500‬ גרם) בצק עלים, מרודד לעובי ‭1/2‬ ס"מ

אופן ההכנה

  1. מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את החמאה ולאחר שהיא נמסה מטגנים את הכרשה על להבה נמוכה, תוך בחישה מפעם לפעם, במשך כ־10 דקות, עד שהכרשה הופכת לשקופה ורכה, אך לא משחימה.
  2. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומסירים מהכיריים. מוסיפים את הזיתים ומערבבים.
  3. טורפים בקערה את החלמונים עם השמנת ומעט מלח ופלפל שחור, ומוסיפים לכרשה. מערבבים ומצננים קלות.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני (180‬ מעלות).‬ משמנים את שקעי התבנית ומקמחים אותם קלות.
  5. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 12 ס"מ, ומרפדים בהם את השקעים. מותחים קצת את שולי הבצק כדי שיגיעו מעל שולי השקעים.
  6. ממלאים את הבצק במלית הכרשה ואופים 20־25 דקות, עד שהבצק מזהיב והמלית מתייצבת.
  7. מצננים קצת, מחלצים מהתבנית ומגישים.