מאגר המתכונים > מאפים מלוחים
העדפות מיוחדות: צמחוני
מטבח: ישראלי
דרגת קושי: קל
- תבנית שקעים או כלים אישיים חסיני חום, בקוטר 7־8 ס"מ
- 3 כפות שמן זית
- 25 גרם חמאה
- 3 גבעולי כרשה בינוניים, החלק הלבן בלבד, חצויים לאורך ופרוסים
- מלח
- פלפל שחור
- 1/2 כוס זיתים מזן קלמטה, מגולענים וקצוצים גס
- 2 חלמונים
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1/2 חבילה (500 גרם) בצק עלים, מרודד לעובי 1/2 ס"מ
- מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את החמאה ולאחר שהיא נמסה מטגנים את הכרשה על להבה נמוכה, תוך בחישה מפעם לפעם, במשך כ־10 דקות, עד שהכרשה הופכת לשקופה ורכה, אך לא משחימה.
- מתבלים במלח ובפלפל שחור ומסירים מהכיריים. מוסיפים את הזיתים ומערבבים.
- טורפים בקערה את החלמונים עם השמנת ומעט מלח ופלפל שחור, ומוסיפים לכרשה. מערבבים ומצננים קלות.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את שקעי התבנית ומקמחים אותם קלות.
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 12 ס"מ, ומרפדים בהם את השקעים. מותחים קצת את שולי הבצק כדי שיגיעו מעל שולי השקעים.
- ממלאים את הבצק במלית הכרשה ואופים 20־25 דקות, עד שהבצק מזהיב והמלית מתייצבת.
- מצננים קצת, מחלצים מהתבנית ומגישים.
כל התגובותפוסטבקיםטיפים
פתיחת כל התגובות•
מהסוף להתחלה•
הכי פופולאריות
תודה רבה.
תגובתך התקבלה, והיא תפורסם בכפוף לתנאי השימוש באתר
ולשיקולי המערכת
barak
234 (42)
this is my content