מאגר המתכונים > מאפים מלוחים
העדפות מיוחדות: צמחוני
מטבח: ישראלי
דרגת קושי: קל
- 1 מלבן מבצק עלים מרודד בגודל 40x30 ס"מ
- 1 מכל (200 גרם) גבינת ריקוטה
- 100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
- 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 4 קישואים קטנים, רצוי מסוג זוקיני, פרוסים דק לאורך
- 50 גרם זיתים (רצוי מזן קלמטה), מגולענים וחתוכים גס
- 1 כף שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור
- 4־5 עלי בזיליקום טרי, חתוכים לרצועות
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
- מרפדים תבנית גדולה ושטוחה בנייר אפייה ומשמנים מעט את הנייר. מניחים את הבצק המרודד בתבנית.
- מערבבים בקערה את גבינת הריקוטה עם גבינת הקשקבל והשום ומורחים במרכז הבצק, כך שיישארו שוליים של 2 ס"מ מכל ארבעת הצדדים.
- מסדרים על הגבינה את פרוסות הקישואים ומפזרים את הזיתים, כשצדם החתוך למטה. מטפטפים מלמעלה את שמן הזית, וזורים מלח ופלפל.
- אופים 15־20 דקות, עד שהקישואים משחימים קצת.
- ההגשה: מפזרים מעל את עלי הבזיליקום, חותכים למלבנים ומגישים.
כל התגובותפוסטבקיםטיפים
פתיחת כל התגובות•
מהסוף להתחלה•
הכי פופולאריות
תודה רבה.
תגובתך התקבלה, והיא תפורסם בכפוף לתנאי השימוש באתר
ולשיקולי המערכת
barak
234 (42)
this is my content