מתוך הכתבה

המרכיבים (כ־6 מנות)

  • 1 מלבן מבצק עלים מרודד בגודל ‭40x30‬ ס"מ
  • 1 מכל (200‬ גרם) גבינת ריקוטה
  • 100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 4 קישואים קטנים, רצוי מסוג זוקיני, פרוסים דק לאורך
  • 50 גרם זיתים (רצוי מזן קלמטה),‬ מגולענים וחתוכים גס
  • 1 כף שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 4־5 עלי בזיליקום טרי, חתוכים לרצועות

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180‬ מעלות).
  2. מרפדים תבנית גדולה ושטוחה בנייר אפייה ומשמנים מעט את הנייר. מניחים את הבצק המרודד בתבנית.
  3. מערבבים בקערה את גבינת הריקוטה עם גבינת הקשקבל והשום ומורחים במרכז הבצק, כך שיישארו שוליים של 2 ס"מ מכל ארבעת הצדדים.
  4. מסדרים על הגבינה את פרוסות הקישואים ומפזרים את הזיתים, כשצדם החתוך למטה. מטפטפים מלמעלה את שמן הזית, וזורים מלח ופלפל.
  5. אופים 15־20 דקות, עד שהקישואים משחימים קצת.
  6. ההגשה: מפזרים מעל את עלי הבזיליקום, חותכים למלבנים ומגישים.