מרכיבים (6 תבניות אישיות)

  • שמן קנולה, לשימון התבניות
  • 4 תפוחים נקיים מליבה ופרוסים
  • 2 כפות (25 גרם) סוכר קנים (להשיג בחנויות בריאות)
  • 4 כפות (60 מ"ל) שמן קנולה
  • ‭1/2‬ כפית תמצית וניל
  • ‭1/4‬ כוס (30‬ מ"ל) פירורי לחם כוסמין אורגניים (להשיג בחנויות בריאות)
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים דק

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180‬ מעלות) ומשמנים את התבניות.
  2. מניחים את פרוסות התפוחים לאורך התבניות ואופים כ‭20-‬ דקות עד שהפירות מתרככים. מוציאים את התבניות מהתנור אך לא מכבים אותו.
  3. שמים בקערה את הסוכר, השמן ותמצית הווניל ומערבבים, מוסיפים את פירורי הכוסמין והאגוזים ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה על פרוסות התפוחים בשכבה אחידה ככל הניתן ואופים עוד ‭7-5‬ דקות עד שנוצר מעטה פריך על פני המאפים. מוציאים והופכים על צלחת. מגישים.