מרכיבים

  • 1 ק"ג ענבים סגולים ללא הגבעולים
  • 1 ק"ג סוכר
  • מיץ מלימון אחד (60 מ"ל)
  • 1 כוס מים
  • 35 גרם ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 100 גרם אגוזי פקאן

אופן ההכנה

  1. מניחים את כל המצרכים למעט האגוזים בסיר ומחממים על אש קטנה עד שהסוכר נמס.
  2. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 1/2 שעה
  3. מוסיפים את אגוזי הפקאן וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים מאד והופכים לסירופ סמיך. יוצקים לצנצנות מעוקרות, סוגרים היטב ומדביקים תוויות עם שם המרקחת.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר