מתכון של מזל לוי מטבריה.
מרכיבים
- 1 ק"ג חצילונים קטנטנים
- 1 ק"ג סוכר
- ½ 1 כוסות מים
- 1 כפית זנגביל טחון
- 1 כפית ציפורן טחון
- 1 כפית קינמון
אופן ההכנה
- מחוררים את החצילים היטב בעזרת קיסם שיניים. מניחים אותם בסיר, מוסיפים מים עד כדי כיסוי החצילים, מחממים עד כמעט רתיחה ומכבים את האש.
- משאירים את החצילים בסיר עם המים עד שהמים מתקררים.
- שופכים את המים שבסיר ומסננים את החצילים היטב מהנוזלים.
- מחזירים את החצילים לסיר, מוסיפים את הסוכר והתבלינים.
- מחממים עד שהסוכר נמס ומבשלים על אש קטנה עד שהסירופ הופך סמיך.