מתכון של כרמלה אזולאי מקרית שמונה.
המחית מצוינת כרוטב לבישול בשר, עוף ודגים וגם כממרח על לחם או טוסט עם גבינה לבנה.מרכיבים
- 1 ק"ג גמבה נקייה מגרעינים
- 1 ראש שום קלוף
- 1 כפית מלח גס
- כמה טיפות טבסקו
- 1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- קוצצים את הגמבות ומכניסים למעבד מזון יחד עם השום הקלוף. מעבדים את הגמבות והשום כמה דקות עד לקבלת רסק דק.
- מוסיפים את המלח והטבסקו, מעבדים עוד כמה שניות ומעבירים למחבת.
- מחממים את רסק הגמבות על אש גבוהה תוך ערבוב עד שהרסק מתייבש והופך למחית.
- מורידים מהאש, מוסיפים את השמן ומערבבים. מכניסים את המחית לצנצנות וסוגרים היטב. המחית נשמרת ממקרר שבועיים שלושה, אבל אפשר גם להקפיא.