מרכיבים (כ-2 מנות)

  • 2 חלבונים
  • 100 גרם סוכר
  • 1 כפית קורנפלור
  • 100 גרם שמנת מתוקה לקצפת
  • 1 כף (20 גרם) סוכר
  • 150 גרם ריבת תותים
  • 1 מנגו (או כל פרי רך אחר) חתוך לקוביות
  • כמה דובדבנים מסוכרים
  • עלי נענע

אופן ההכנה

  1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב. ממש לפני סיום ההקצפה מוסיפים גם את הקורנפלור וממשיכים להקציף עוד כמה שניות, עד שהוא נבלע לחלוטין בתערובת.
  2. מורחים או מזלפים עיגולים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב שהדפנות החיצוניים של העיגולים יהיו גבוהים ממרכז העיגול.
  3. אופים בחום של 140-130 מעלות במשך חצי שעה. עיגולי הקצף צריכים להיות יבשים מבחוץ אבל קצת לחים ודביקים מבפנים.
  4. מקציפים את השמנת המתוקה עם כף הסוכר. מניחים את עיגולי הקצף האפויים על גבי צלחות אישיות. מחממים קצת את הריבה ויוצקים למרכז עיגולי הקצף. מפזרים קוביות מנגו (או פירות אחרים) על גבי הריבה.
  5. מעטרים בקצפת, דובדבנים מסוכרים ועלי נענע.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר