מתכון של אתי ולינעמת מבית שאן.

פשטידה שבני העדה המצרית מגישים בערב יום כיפור.

מרכיבים

  • 200 גרם אטריות ביצים רחבות
  • 2 ביצים טרופות
  • 1 כפית פלפל שחור טחון

מלית

  • 3 בצלים קצוצים
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • שמן או מרגרינה לשימון התבנית

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האטרות במי מלח עד שהן רכות. מסננים מהנוזלים שוטפים תחת מים זורמים ומעבירים לקערה. מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים.
  2. מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, מוציאים כף בצל מטוגן ושומרים בצד.
  3. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבשר מטוגן.
  4. מוסיפים את התבלינים (לא מתבלים הרבה כדי לא לגרום לצימאון) מערבבים ומורידים מהאש.
  5. משמנים היטב תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ או תבנית פיירקס בכל צורה. משטחים מחצית מכמות האטריות בתבנית. משטחים את הבשר על גבי שכבת האטריות. משטחים את המחצית השנייה של האטריות על גבי שכבת הבשר.
  6. מכסים בנייר כסף ואופים בחום בינוני כ-20 דקות.
  7. מורידים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד 5 דקות. חותכים למנות ומגישים כמנה ראשונה.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר