מתכון של נעמי בדרי מטבריה.

מרכיבים

  • 1/2-1/3 כוס שמן לטיגון
  • 3 בצלים קצוצים
  • 1 עוף מחולק למנות
  • 2-1 כפות בהרט (תערובת טחונה של פלפל שחור, פלפל אנגלי, קינמון, ציפורן, הל, אגוז מוסקט וכמון)
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות אורז
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • אפשרות: ביצים קשות כמספר הסועדים

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים 2 בצלים קצוצים עד להזהבה קלה. מוסיפים את חלקי העוף וממשיכים לטגן עד שהם מזהיבים מכל הצדדים.
  2. מוסיפים לסיר את התבלינים ו-1 כוס מים, וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 10 דקות, עד שהנוזלים בסיר קצת מצטמצמים.
  3. מערבבים את האורז עם 4 כוסות מים ועם רסק העגבניות ומוסיפים לסיר. מסדרים את המצרכים בסיר כך שחלקי העוף יהיו במרכז האורז.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים על אש קטנה עוד כ-20 דקות.
  5. בינתיים מטגנים את הבצל הקצוץ השלישי עד שהוא מזהיב היטב.
  6. מורידים את הסיר מהאש. מפזרים מעל האורז את הבצל המטוגן ומוסיפים את הביצים הקשות.
  7. מניחים את הסיר על פלטה חשמלית או בתנור שחומם ל-110 מעלות, ומחממים כמה שעות או עד למחרת.

טיפים

  • חלקו התחתון של התבשיל נחרך ונשרף קלות, ולכן כדאי לבדוק את התבשיל מדי פעם ולהפחית בשעות הבישול אם צריך. בכל מקרה, גם החלק השרוף טעים ויש כאלה שממש אוהבים אותו.
  • אפשר להחליף את חלקי העוף בעוף ממולא באורז וחלקי עוף פנימיים (קורקבנים, לבבות וכבדים).

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע בהגשת אסנת לסטר