מתכון של נעמי בדרי מטבריה.
מרכיבים
- 1/2-1/3 כוס שמן לטיגון
- 3 בצלים קצוצים
- 1 עוף מחולק למנות
- 2-1 כפות בהרט (תערובת טחונה של פלפל שחור, פלפל אנגלי, קינמון, ציפורן, הל, אגוז מוסקט וכמון)
- 1 כפית מלח
- 2 כוסות אורז
- 2 כפות רסק עגבניות
- אפשרות: ביצים קשות כמספר הסועדים
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים 2 בצלים קצוצים עד להזהבה קלה. מוסיפים את חלקי העוף וממשיכים לטגן עד שהם מזהיבים מכל הצדדים.
- מוסיפים לסיר את התבלינים ו-1 כוס מים, וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 10 דקות, עד שהנוזלים בסיר קצת מצטמצמים.
- מערבבים את האורז עם 4 כוסות מים ועם רסק העגבניות ומוסיפים לסיר. מסדרים את המצרכים בסיר כך שחלקי העוף יהיו במרכז האורז.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים על אש קטנה עוד כ-20 דקות.
- בינתיים מטגנים את הבצל הקצוץ השלישי עד שהוא מזהיב היטב.
- מורידים את הסיר מהאש. מפזרים מעל האורז את הבצל המטוגן ומוסיפים את הביצים הקשות.
- מניחים את הסיר על פלטה חשמלית או בתנור שחומם ל-110 מעלות, ומחממים כמה שעות או עד למחרת.
טיפים
- חלקו התחתון של התבשיל נחרך ונשרף קלות, ולכן כדאי לבדוק את התבשיל מדי פעם ולהפחית בשעות הבישול אם צריך. בכל מקרה, גם החלק השרוף טעים ויש כאלה שממש אוהבים אותו.
- אפשר להחליף את חלקי העוף בעוף ממולא באורז וחלקי עוף פנימיים (קורקבנים, לבבות וכבדים).
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע בהגשת אסנת לסטר