מרכיבים

שניצלים

  • 1 ק"ג פרוסות חזה עוף
  • 4-3 ביצים טרופות
  • 250 גרם פירורי לחם
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 150 גרם מרגרינה לטיגון
  • 1/2 כוס שמן

רוטב פסטו

  • 3 צרורות עלי בזיליקום
  • 100 גרם צנוברים
  • 4 שיני שום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן זית

מלית

  • 300 גרם כבדי עוף
  • 1 כף מלח
  • 20 גרם מרגרינה לטיגון
  • 16-14 עגבניות מיובשות
  • 16-14 חצאי אגוזי מלך

אופן ההכנה

  1. רוטב הפסטו: מכניסים למעבד מזון את כל חומרי הפסטו מלבד שמן הזית ומעבדים כמה שניות.
  2. מוסיפים את השמן בזרזיף דק וממשיכים לעבד עד לקבלת משחה חלקה.
  3. כבדי העוף: ממליחים את הכבדים וצולים אותם בגריל עד שהם מבהירים מכל הצדדים (השלב הזה חשוב מבחינת הטעם לכן גם למי שלא שומר על כשרות אני ממליצה לא לוותר עליו).
  4. מטגנים את הכבדים עם מרגרינה במחבת עד להשחמה יפה.
  5. שניצלים: משטחים את פרוסות השניצלים וחותכים אותם לפסים כמה שאפשר ארוכים. מורחים ממחית הפסטו על כל פס חזה עוף. מניחים בקצה כל רצועת שניצל עגבנייה מיובשת, מעליה מניחים חצי אגוז מלך ומעל העגבנייה והאגוז מניחים חתיכת כבד מטוגן. מגלגלים את פסי השניצל ומקבלים גלילי שניצלים ממולאים.
  6. מניחים את הביצים הטרופות בצלחת שטוחה בצלחת שנייה מערבבים את פירורי הלחם ואבקת המרק. טובלים גלילה הביצה הטרופה, מעבירים לצלחת פירורי הלחם ומצפים את הכל בפירורי לחם (כדאי להדק קצת בידיים).
  7. מחממים כל פעם קצת מהמרגרינה והשמן במחבת ומטגנים את השניצלים עד להזהבה יפה משני הצדדים. מגישים עם רוטב פסטו.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר