מתכון של איילת מכפר תבור.

מרכיבים

  • 1 חזה הודו נקבה שלם ("פרפר אחד שלם")
  • 1 כף גדושה מלח
  • 10 שיני שום כתושות
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית פלפל שחור גרס
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מחוקה פפריקה חריפה

אופן ההכנה

  1. מחלקים את חזה ההודו לשני חלקים.
  2. משרים את הבשר לילה שלם במים עם כף גדושה מלח.
  3. מסננים את הבשר מהנוזלים, מורידים (כמה שאפשר) את הקרום העוטף את חלקי החזה ומנגבים את הבשר בנייר מטבח.
  4. מערבבים בקערה קטנה את השום הכתוש, הדבש, השמן והתבלינים, מעסים היטב את הבשר בתערובת ומורחים אותה על כל חלקי החזה מסביב.
  5. מניחים את חלקי הבשר המצופים בתבנית חסינת חום ואופים ללא כל כיסוי כ-40 דקות בתנור שחומם ל-250 מעלות.
  6. מכבים את התנור אבל משאירים את הבשר בתנור הסגור עוד שעה.
  7. אחרי שהבשר מתקרר פורסים אותו לפרוסות דקות.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר