מתכון של אבי אינהורן מכפר פינס.

מרכיבים

  • ½ 1 כוסות שעועית שהושרתה כמה שעות במים
  • 5 כוסות מים
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כף קמח מומסת ב-½ כוס מים
  • ½ 1 כוסות נקניק סרוולד (או כל בשר מעושן אחר), חתוך לקוביות
  • קופסת שימורים של כרוב כבוש

אופן ההכנה

  1. מבשלים את השעועית במים עם עלי הדפנה עד שהשעועית רכה.
  2. מוציאים מהסיר את עלי הדפנה.
  3. מוסיפים את הקמח המומס במים לשעועית תוך ערבוב.
  4. מסננים וסוחטים את הכרוב מהנוזלים (שומרים את הנוזלים).
  5. מוסיפים את הכרוב למרק.
  6. מוסיפים גם את קוביות הבשר למרק, ומבשלים עוד כ-10 דקות
  7. טעמים את המרק ואם הוא לא מספיק מלוח, מוסיפים קצת מנוזלי שימור הכרוב שנשמרו בצד.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר