מתכון של אבי אינהורן מכפר פינס.
מרכיבים
- ½ 1 כוסות שעועית שהושרתה כמה שעות במים
- 5 כוסות מים
- 2 עלי דפנה
- 1 כף קמח מומסת ב-½ כוס מים
- ½ 1 כוסות נקניק סרוולד (או כל בשר מעושן אחר), חתוך לקוביות
- קופסת שימורים של כרוב כבוש
אופן ההכנה
- מבשלים את השעועית במים עם עלי הדפנה עד שהשעועית רכה.
- מוציאים מהסיר את עלי הדפנה.
- מוסיפים את הקמח המומס במים לשעועית תוך ערבוב.
- מסננים וסוחטים את הכרוב מהנוזלים (שומרים את הנוזלים).
- מוסיפים את הכרוב למרק.
- מוסיפים גם את קוביות הבשר למרק, ומבשלים עוד כ-10 דקות
- טעמים את המרק ואם הוא לא מספיק מלוח, מוסיפים קצת מנוזלי שימור הכרוב שנשמרו בצד.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר