מתכון של איציק לוי מאמירים.

מרכיבים

  • 1 ק"ג קמח
  • 30 גרם סוכר
  • 20 גרם מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ½ 2 כוסות מים

אופן ההכנה

  1. מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב. אפשר לעשות את זה במקסר עם וו לישה.
  2. משמנים קערה, מכניסים לתוכה את הבצק מכסים היטב בניילון ומכניסים למקרר עד למחרת (הבצק תופח בקערה).
  3. למחרת מוציאים את קערת הבצק מהמקרר ומחלקים לארבעה חלקים שווים.
  4. לשים היטב את כל ארבעת החלקים ויוצרים מכל חלק פיתה עגולה או אליפסה גדולה.
  5. נותנים לפיתות לתפוח היטב ואז לוחצים עם האצבעות על פני כל הפיתה כך שהיא לא תעלה ותתפח ללחם.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות כרבע שעה.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר