מתכון של איתן רביב מנתניה.
מרכיבים
- ירקות: כרובית, כרוב, גמבה, גזר וסלרי (כל הירקות או רק חלקם)
- חומץ ומים ביחס של 1/4 כוס חומץ על 3/4 כוס מים
- על כל כוס תערובת של מים וחומץ - 1 כף מלח
אופן ההכנה
- רוחצים וחותכים את כל הירקות. דוחסים את הירקות בצנצנת זכוכית נקייה.
- מכינים את תערובת הנוזלים. מוסיפים מלח ומערבבים.
- יוצקים את הנוזלים על הירקות וממלאים את הצנצנת עד שהנוזלים מגיעים לשפת הצנצנת. סוגרים במכסה. חשוב שבכל זמן הירקות יהיו מכוסים בנוזלים.
- מעמידים ליומיים שלושה או יותר.
- בקיץ כדאי להכניס את החמוצים למקרר אחרי כמה ימים של כבישה.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר