מתכון של איתן רביב מנתניה.

מרכיבים

  • ירקות: כרובית, כרוב, גמבה, גזר וסלרי (כל הירקות או רק חלקם)
  • חומץ ומים ביחס של 1/4 כוס חומץ על 3/4 כוס מים
  • על כל כוס תערובת של מים וחומץ - 1 כף מלח

אופן ההכנה

  1. רוחצים וחותכים את כל הירקות. דוחסים את הירקות בצנצנת זכוכית נקייה.
  2. מכינים את תערובת הנוזלים. מוסיפים מלח ומערבבים.
  3. יוצקים את הנוזלים על הירקות וממלאים את הצנצנת עד שהנוזלים מגיעים לשפת הצנצנת. סוגרים במכסה. חשוב שבכל זמן הירקות יהיו מכוסים בנוזלים.
  4. מעמידים ליומיים שלושה או יותר.
  5. בקיץ כדאי להכניס את החמוצים למקרר אחרי כמה ימים של כבישה.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר