מתכון של נעמי נחמן מעפולה.

מרכיבים

  • פלפלים ירוקים חריפים בכמות שנכנסת לתוך צנצנת ההחמצה
  • 1 ראש שום מופרד לשיניים (אין צורך לקלוף את שיני השום)
  • עלי גפן טריים (אם יש)

נוזלי ההחמצה

  • 1 כוס חומץ
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית אבקת קארי

אופן ההכנה

  1. דוקרים את הפלפלים בכמה מקומות בעזרת מזלג או קיסם. מסדרים את הפלפלים בתוך הצנצנת בצפיפות ובין הפלפלים מפזרים את שיני השום.
  2. מערבבים יחד את נוזלי הכבישה ויוצקים לצנצנת. אם הנוזלים לא מכסים את כל הפלפלים מכינים כמות נוספת ויוצקים על הפלפלים. הפלפלים צריכים להיות מכוסים לגמרי בנוזלים.
  3. אם יש עלי גפן מניחים אותם למעלה וסוגרים את הצנצנת במכסה.
  4. אחרי כמה ימים מכניסים את צנצנת הפלפלים הכבושים למקרר.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר