מתכון של נעמי בדרי מטבריה.
מרכיבים
- 1 ק"ג חצילונים
- 2-1 פלפלים ירוקים
- 1 פלפל חריף
- 8-7 שיני שום
- עלים מ-4 גבעולי סלרי
- 4-3 פלחי של סלק (לצבע)
נוזלי כבישה
- 2 כוסות מים
- 1 כוס חומץ
- 2 כפות מלח
- 1 כפית סוכר
אופן ההכנה
- שוטפים את החצילונים ומורידים מהם את הקצה עם העלים. חורצים כל חציל לאורך מהחלק הקטום ועד מעט יותר ממחצית אורכו.
- מרתיחים מים בסיר וכשהמים רותחים מכניסים את החצילים. מביאים שוב לרתיחה, מכבים את האש ומסננים את החצילים מהנוזלים.
- מכניסים למעבד מזון את שאר הירקות מלבד פלחי החצילים וקוצצים אותם דק.
- ממלאים כל חציל מתערובת הירקות הקצוצים ומכניסים לצנצנת בגודל מתאים.
- מוסיפים את פלחי החצילים בין החצילים הממולאים.
- מערבבים יחד את הנוזלים עם המלח הסוכר ושופכים על החצילים ומכסים במכסה.
- לאחר 4-3 ימים מכניסים למקרר.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר