מתכון של נעמי בדרי מטבריה.

מרכיבים

  • 1 ק"ג חצילונים
  • 2-1 פלפלים ירוקים
  • 1 פלפל חריף
  • 8-7 שיני שום
  • עלים מ-4 גבעולי סלרי
  • 4-3 פלחי של סלק (לצבע)

נוזלי כבישה

  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס חומץ
  • 2 כפות מלח
  • 1 כפית סוכר

אופן ההכנה

  1. שוטפים את החצילונים ומורידים מהם את הקצה עם העלים. חורצים כל חציל לאורך מהחלק הקטום ועד מעט יותר ממחצית אורכו.
  2. מרתיחים מים בסיר וכשהמים רותחים מכניסים את החצילים. מביאים שוב לרתיחה, מכבים את האש ומסננים את החצילים מהנוזלים.
  3. מכניסים למעבד מזון את שאר הירקות מלבד פלחי החצילים וקוצצים אותם דק.
  4. ממלאים כל חציל מתערובת הירקות הקצוצים ומכניסים לצנצנת בגודל מתאים.
  5. מוסיפים את פלחי החצילים בין החצילים הממולאים.
  6. מערבבים יחד את הנוזלים עם המלח הסוכר ושופכים על החצילים ומכסים במכסה.
  7. לאחר 4-3 ימים מכניסים למקרר.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר