מרכיבים
- 2 חצילים פרוסים לאורך
 - 3-2 כפות מלח
 - שמן לטיגון עמוק
 - גליל גבינת פרומעז פרוס
 - 2 ביצים טרופות
 - 150 גרם קמח מצה
 - 1 כף אבקת מרק עוף
 - שמן לטיגון
 
אופן ההכנה
- ממליחים את פרוסות החצילים ונותנים להם לעמוד כ-1/2 שעה. מנערים ומנגבים מהנוזלים. מטגנים את פרוסות החצילים בשמן עמוק עד להשחמה.
 - מניחים פרוסת גבינת פרומעז על כל פרוסה ומגלגלים. טובלים כל פרוסה ממולאה בבלילת ביצה ואחר כך בקמח מצה מתובל באבקת מרק עוף.
 - מטגנים במחבת עם שמן עד להזהבה יפה מכל הצדדים.
 
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר