מרכיבים

  • 250 גרם גבינת שמנת רצוי 30%
  • 150 גרם חמאה או מרגרינה רכה
  • גרדה מלימון שלם
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט
  • 250 גרם קמח
  • 1 שקית (12 גרם) אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות גדושות חרדל דיז'ון
  • 1 כפית סוכר
  • 25-20 חצאים של אגוזי מלך או אגוזי פקאן
  • 1 כף גדושה זיתים ירוקים פרוסים
  • 1 כף זרעי קימל

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל המרכיבים מלבד הזיתים והאגוזים עד לקבלת עיסה חלקה. אפשר לעשות זאת במיקסר.
  2. ממלאים שקית זילוף עם צנטר גדול מאד בעיסה.
  3. מניחים על תבנית נייר אפיה ועליה מניחים את חצאי האגוזים.
  4. מזלפים עוגיות על גבי האגוזים (אפשר לחילופין ליצור בידיים רטובות כדורים קטנים ולהניח כל כדור על גבי חצי אגוז) ומקשטים בזיתים פרוסים.
  5. אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) 20-15 דקות או עד שהחטיפים מזהיבים קלות. מגישים עם יין.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר