מתכון של שרה אלמלם מטבריה.

מרכיבים

קציצות

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 1 כף כורכום

רוטב

  • 1 ק"ג בצלים חצויים ופרוסים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כף כורכום
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 כף קינמון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מערבבים יחד את מרכיבי כדורי הבשר מלבד הכורכום ויוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג.
  2. מחממים 1 כוס מים עם הכורכום בסיר ומבשלים בהם את כדורי הבשר עד שהם עשויים גם מבפנים. מסננים את כדורי הבשר מהנוזלים. שומרים את הנוזלים בצד ונותנים לכדורי הבשר להתקרר.
  3. בסיר אחר מטגנים את הבצלים הפרוסים בשמן עד שהם הופכים שקופים ורכים.
  4. מוסיפים לסיר את הכורכום ואת כדורי הבשר.
  5. מוסיפים גם את הסוכר ואת כל שאר התבלינים ומערבבים.
  6. מוסיפים 1-1/2 כוס מימי בישול הקציצות שנשמרו בצד, מכסים את הסיר ומבשלים 1/2 שעה על אש קטנה מאד.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר