מתכון של פלורה פלנר ממנחמיה.
מרכיבים
- 1 כוס שעועית אדומה
- 1/3 כוס שמן
- 1 ק"ג בשר בקר לחמין חתוך לקוביות גדולות
- 3 כנפי הודו חצויות
- 6 גבעולי סלרי
- 3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
- 2 בטטות חתוכות לרבעים
- 2 בצלים חתוכים לרבעים
- 1 כוס חיטה
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 2 כפות כמון
- 3 כפות דבש
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- ביצים קשות כמספר הסועדים
- 150 גרם משמשים מיובשים
- 150 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
- להגשה: רכז רימונים
אופן ההכנה
- משרים את השעועית במים במשך 8 שעות לפחות (אך עדיף 24). מדי פעם מחליפים את מי ההשריה.
- מחממים את השמן במחבת. מטגנים את בשר הבקר וכנפי ההודו במשך כמה דקות, עד שהבשר משחים והכנפיים מזהיבות. מעבירים לסיר יחד עם שאריות השמן.
- מוסיפים לסיר את כל הירקות, השעועית והחיטה. מערבבים את התבלינים במעט מים ויוצקים על המצרכים שבסיר.
- מוסיפים מים עד גובה פני המצרכים. מסדרים למעלה את הביצים הקשות.
- מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מכסים ומחממים במשך הלילה על פלטה חשמלית או בחום של 110 מעלות בתנור.
- בבוקר מוסיפים לסיר את המשמשים והשזיפים היבשים וממשיכים לבשל עד לצהריים.
- בזמן ההגשה יוצקים 3-2 כפות רכז רימונים על כל צלחת, ומסדרים מעל את החמין.
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע בהגשת אסנת לסטר