מרכיבים (8-6 מנות)

לבצק

  • 1/2 1 כוסות (200 גרם) קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה

למלית

  • 3 כפות שמן זית
  • 25 גרם חמאה
  • 3 בצלים בינוניים, פרוסים
  • 4 עגבניות מיובשות שרויות בשמן זית, קצוצות דק
  • 3 ביצים טרופות
  • 200 גרם גבינה קשה מעושנת, מגוררת גס
  • 1/3 כוס שמנת להקצפה
  • 1 כף רוטב ברביקיו בטעם היקורי / טעם מעושן
  • מלח, פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • 3 כפות גבינת פרמזן, מגוררת דק

אופן ההכנה

  1. בצק: שמים את הקמח, המלח והחמאה במעבד מזון. מפעילים בפולסים עד שנוצרים פירורים.
  2. מוסיפים את השמנת החמוצה ומפעילים עוד חצי דקה עד שנוצר בצק אחיד ורך למדי.
  3. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר.
  4. מלית: מחממים במחבת גדולה את השמן והחמאה. מטגנים קלות את הבצלים רק עד שיזהיבו, מוציאים לקערה. מוסיפים לקערה את העגבניות, הביצים, הגבינה המגוררת, השמנת, רוטב הברביקיו והתבלינים ומערבבים.
  5. מרדדים את הבצק ומתאימים אותו לתבנית הקיש. מעבירים את תכולת הקערה אל הבצק ומחליקם אותה באופן שווה על הבצק. זורים מלמעלה את גבינת הפרמזן.
  6. שמים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות) ואופים כ-40 עד 45 דקות. המלית צריכה להיות מוצקה ופני המאפה צריכים להיות זהובים. מגישים חם או פושר.