מרכיבים (8-6 מנות)
לבצק
- 1/2 1 כוסות (200 גרם) קמח
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם חמאה
- 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
למלית
- 3 כפות שמן זית
- 25 גרם חמאה
- 3 בצלים בינוניים, פרוסים
- 4 עגבניות מיובשות שרויות בשמן זית, קצוצות דק
- 3 ביצים טרופות
- 200 גרם גבינה קשה מעושנת, מגוררת גס
- 1/3 כוס שמנת להקצפה
- 1 כף רוטב ברביקיו בטעם היקורי / טעם מעושן
- מלח, פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- 3 כפות גבינת פרמזן, מגוררת דק
אופן ההכנה
- בצק: שמים את הקמח, המלח והחמאה במעבד מזון. מפעילים בפולסים עד שנוצרים פירורים.
- מוסיפים את השמנת החמוצה ומפעילים עוד חצי דקה עד שנוצר בצק אחיד ורך למדי.
- אוספים את הבצק לכדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר.
- מלית: מחממים במחבת גדולה את השמן והחמאה. מטגנים קלות את הבצלים רק עד שיזהיבו, מוציאים לקערה. מוסיפים לקערה את העגבניות, הביצים, הגבינה המגוררת, השמנת, רוטב הברביקיו והתבלינים ומערבבים.
- מרדדים את הבצק ומתאימים אותו לתבנית הקיש. מעבירים את תכולת הקערה אל הבצק ומחליקם אותה באופן שווה על הבצק. זורים מלמעלה את גבינת הפרמזן.
- שמים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות) ואופים כ-40 עד 45 דקות. המלית צריכה להיות מוצקה ופני המאפה צריכים להיות זהובים. מגישים חם או פושר.