מרכיבים (2 מנות)

  • חבילת אטריות סובה

למרק

  • 2 ליטר מים
  • 75 מ"ל מירין
  • 150 מ"ל סויה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף אבקת דאשי (אבקת מרק יפנית)
  • יריעה אחת של אצת קומבו

לטמפורה

  • תערובת קמח טמפורה
  • מי קרח
  • ירקות שונים, לפי הטעם: בטטה, בצל, גזר, פלפל ירוק, ארטישוק ירושלמי, זוקיני, אספרגוס, פטריות שיטקה
  • אופציה: פרוסות דג ים לבן
  • קמח מנופה
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  1. המרק: מביאים את כל מרכיבי המרק לרתיחה ומבשלים מעט על אש קטנה.
  2. האטריות: מבשלים את אטריות הסובה לפי הוראות היצרן. כשהן מוכנות מעבירים לקערה עם מי קרח, לעצירת הבישול. מסננים ומניחים בקערה עמוקה.
  3. בלילת הטמפורה: מערבבים את קמח הטמפורה עם מי קרח. חשוב מאד לא לטרוף את הבלילה יותר מדי, ואפשר ואפילו רצוי להשאיר מעט גושים (זה מוסיף לאיכות). התערובת צריכה להיות נוזלית אבל לא דלילה מדי, כדי שתידבק לירקות ולקמח ותכסה את הירקות בצורה אחידה.
  4. הירקות:חותכים את הירקות לרצועות דקות על מנת להגדיל את שטח הפנים שלהם.
  5. טיגון הירקות בציפוי הטמפורה: חשוב לזכור שיש ירקות שמתבשלים לאט יותר, כמו גזר, לעומת זוקיני שמשך הבישול שלו קצר ביותר. לכן יש להכניס לשמן העמוק ראשית את הירקות ארוכי הבישול ורק לבסוף את הירקות שזקוקים למעט בישול. מקמחים את הירקות, טובלים בבלילת הטמפורה, ומטגנים בשמן עמוק.
  6. יוצקים על האטריות מהמרק, אבל כך שלא יכסה אותן לגמרי. מניחים על האטריות את הטמפורה. רצוי להוסיף את המרכיבים השונים ממש לפני האכילה, אחרת הטמפורה תספוג את המרק החם ותתרכך.