מרכיבים (2 מנות)

  • 2 גבעולי אספרגוס עבים
  • דף נורי (אצה יפנית)
  • 150 גרם פילה טונה אדומה טרייה באיכות גבוה (או סלמון), חתוך למלבן בגודל 3 ס"מ על 3 ס"מ
  • 20 גרם עירית

לטמפורה

  • 100 גרם אבקה להכנת טמפורה
  • 75 מ"ל מי קרח
  • שמן לטיגון עמוק

לרוטב

  • 50 גרם מיונז קיופי יפני
  • 1 כף מיץ יוזו (פרי הדר יפני)
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 כפיות סויה ימאסה
  • 2 כפות מירין

לקישוט

  • 1 כף רוטב טריאקי

אופן ההכנה

  1. חולטים את האספרגוס למשך דקה במים רותחים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח, להפסקת הבישול.
  2. חורצים את פילה הטונה לאורכו במרכז ופותחים אותו.
  3. מניחים במרכז הפילה אספרגוס, עירית ואבוקדו. מהדקים את הפילה ומניחים על אצת נורי. מגלגלים ומהדקים היטב.
  4. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.
  5. מערבבים את אבקת הטמפורה עם מי קרח עד שנוצרת בלילה סמיכה (אך לא יותר מדי).
  6. מחממים את השמן לטיגון עמוק.
  7. טובלים את רול הטונה בשלמותו בבלילת הטמפורה ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה (כדקה). מעבירים לנייר סופג.
  8. חותכים את רול הסשימי ל-8 פרוסות. יוצקים את הרוטב לצלחת הגשה ומסדרים את פרוסות הטונה מעל. מקשטים במעט רוטב טריאקי.