מרכיבים (2 מנות)
- 2 גבעולי אספרגוס עבים
- דף נורי (אצה יפנית)
- 150 גרם פילה טונה אדומה טרייה באיכות גבוה (או סלמון), חתוך למלבן בגודל 3 ס"מ על 3 ס"מ
- 20 גרם עירית
לטמפורה
- 100 גרם אבקה להכנת טמפורה
- 75 מ"ל מי קרח
- שמן לטיגון עמוק
לרוטב
- 50 גרם מיונז קיופי יפני
- 1 כף מיץ יוזו (פרי הדר יפני)
- 1 כפית שמן שומשום
- 2 כפיות סויה ימאסה
- 2 כפות מירין
לקישוט
- 1 כף רוטב טריאקי
אופן ההכנה
- חולטים את האספרגוס למשך דקה במים רותחים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח, להפסקת הבישול.
- חורצים את פילה הטונה לאורכו במרכז ופותחים אותו.
- מניחים במרכז הפילה אספרגוס, עירית ואבוקדו. מהדקים את הפילה ומניחים על אצת נורי. מגלגלים ומהדקים היטב.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.
- מערבבים את אבקת הטמפורה עם מי קרח עד שנוצרת בלילה סמיכה (אך לא יותר מדי).
- מחממים את השמן לטיגון עמוק.
- טובלים את רול הטונה בשלמותו בבלילת הטמפורה ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה (כדקה). מעבירים לנייר סופג.
- חותכים את רול הסשימי ל-8 פרוסות. יוצקים את הרוטב לצלחת הגשה ומסדרים את פרוסות הטונה מעל. מקשטים במעט רוטב טריאקי.